Podcast İncelemeleri 1 – Kaptan Zaman

Selamlar sevgili okur, çağımızın geldiği teknoloji düzeyinde yerini çoktan alan, sanat, eğlence, kültür imkanı sunan güncel bir platforma ilişkin inceleme yazıları serimizin ilk yazısı ile karşınızdayız. Bu yazı ve akabinde geleceğini umduğumuz yazılar ile dinlerken eğleneceğimiz, yeni bilgiler öğreneceğimiz, ufkumuzu genişletip arşa çıkaracağımız podcastleri inceleyeceğiz. İlk podcastimiz Kaptan Zaman. J. Hakan Dedeoğlu, Aylin Güngör ve Sezin Akbaşoğulları’nın ortak çalışması bir podcastten söz ediyoruz. Aslında Kaptan Zaman bir arşiv projesiymiş, daha sonra podcast projesi olarak da yayınlama fikri ortaya çıkmış. Nitekim 1. bölümü 8 Nisan 2020’de olmak üzere bugüne kadar 7 bölüm yayınlanmış. İlk bölümler 1 saat civarı iken gittikçe şevkleri kırılmış olacak ki süresi 30 dakikaya inmiş görünüyor. Yeni bölüm yayınlanması için geçen süreler de oldukça fazla olduğundan takipçi olarak bağlı kalmak da güç görünüyor. Şahsen, birkaç bölüm daha eklenirse yine peş peşe günlerde dinlerim, diye düşünüyorum.

Aslında podcastleri dinleyecek pek vaktim olmuyordu. Ama her gün işe giderken yarım saatlik yol süresinde bu podcasti dinledim. Geri kalan yarım saatini de dönüş yolunda dinlemek istediğimi fark ettim. Akabinde bu podcasti 1 haftada sildim süpürdüm, diyebilirim. Benim de bir zaman açığının farkına varmamı sağladı. Yolculuk süresi podcast dinlemek için oldukça makulmüş, hatta eğlenceli.

İçeriğinden de söz edeyim biraz size. 1. bölümde zaten projenin amacını ve içeriğini özetliyorlar. Arşivlenmesi ve bilinmesi gerektiğini düşündükleri yazılı metinleri dinleyici ile paylaşıyorlar. İlginç, tuhaf, komik, eğlenceli, şaşırtıcı, öğretici, sanatsal birçok türde farklı içerikleri bir arada sunuyorlar. Güzel, anlaşılır ve akıcı dilleri ile Aylin ve Hakan’ı dinlemek oldukça keyifli. Sezin Akbaşoğulları ise metin seslendirmelerini yapıyor. Yer yer farklı kişilerden de seslendirme konusunda destek alıyorlar.

Jingle’larından söz etmemek de olmaz. Çok hoş ve biraz irrite edici bir jingle seçmişler ve bu seçim program ile inanılmaz uyumlu.

Bu birbirinden ilginç eserlerin bir arada sunulduğu podcast, edebiyat ve sanatsever ve hatta tuhaflıkları seven biri olarak benim oldukça ilgimi çekti, diyebilirim.

Merak edenler için ilk bölümü bırakıyorum.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s